Перша відпустка за час повномасштабного вторгнення рашистів. У серпні ми вирішили все ж таки сходити у відпустку, вибір пав на тур. базу Okland.
Тихе місце серед лісу, з притоками річки Самара.
Зесеління пройшло швидко, подивилися нормер, сплатили й готове. Ми селилися у 2 номери. Перший номер на 2 доби у нас був “Лотос“, 2х поверховий номер у загальному корпусі.
Другий номер на 3 доби був “Акула“.

загальний корпус

загальний корпус

Інтернет є по всій території, але у самих номерах дуже погано ловить. Швидкість інтернету теж не найкраща.
Номер “Лотос” у Okland, прибраний, все досить чистенько і красиво.
У номері: на першому поверсі вітальня з диваном, телевізором, столиком та стільцями, кондиціонер. Так само є душова з туалетом і маленьким умивальником. На цьому поверсі кухня в якій стіл і стільці, невеликий холодильник, мікрохвильова піч, електрочайник. З посуду: тарілки, чашки, склянки, чарки, вилки, чайні ложки, столові ножі якими не можна розрізати міся і ми ними не користувалися, 2 не дуже чисті досточки. Також є веранда з кріслом і столом з 2-ма лавочками. На другому поверсі: барна стійка, диван, 2 крісла, величезне 2-місне ліжко, 2 веранди з кожного боку будиночка, джакузі, туалет і маленький умивальник, кондиціонер.
Є рушники та постільна білизна. Також у туалетах є туалетне мило, туалетний папір. Біля будиночка, на кухні та мангалу, є відра для сміття.

На проти входу в будиночок, лужок, на ньому щебенем виклали доріжки до мангальної зони, де розташовується столик з лавочками, мангал і лежак.

Номер “Акула” у Okland. Номер акула – це одноповерхова будівля, що окремо стоїть. Панорамні вікна, в передній частині вони затоновані, але ввечері все одно через них видно. Біля входу, столик, 4 стільці, мангал. У будівлі, окрема кімната з невеликим ліжком, тумбочками. Окрема кімната з душем, туалетом та ліжком (раніше була масажна кімната). У головному залі, диван, великий стіл та стільці, маленький кам’яний стіл та 2 кам’яні лавочки, туалет, душ, джакузі, сауна (у вартість входить по 2 години за кожну добу), досить великий басейн (приблизно 5 метрів завширшки та 15 в довжину). Біля входу 2 відра для сміття. Так само є бігова доріжка (при кожному прокрутці стрічки дуже гучний стукіт, тому не користувалися), вело тренажер, не користувалися, штанга і млини на 50 кг. Холодильник, чайник, на кам’яний стіл посуд, брудні досточки. На великому столі вся скатертина в моху і цвілі (через басейн дуже волого). Багато рослин біля вікон. У кожній кімнаті є кондиціонер, у залі з басейном 4 з яких працює тільки 2.

Номер Акула

На території є альтанки (платні), власний пляж (входить у вартість номера), майданчик для дітей. На території багато місцевих собак та котів, вони добрі, в будиночки не лізуть, їжу просять хоч вони нагодовані та крім м’яса вони нічого не їдять.

Обслуговування у Okland. Як я й казав, заселили нас швидко без зайвих питань, на території є парковка, під охороною та під камерами. У чергового можна купити дрова, сенсу в цьому немає, тому що через дорогу переходите і за 2 хвилини в радіусі 5 метрів збираєте великий пакет сухостою. Адміністратор привітний, завжди готовий допомогти з будь-яких питань навіть не пов’язаних із проживанням. Номери під час проживання не вбирають, сміття в першому будиночку прибирали в уранах тільки на вулиці, у будиночку “Акула” сміття не прибирали зовсім і до кінця нашої відпустки урни були переповнені всі.

Їжа. Тут є два варіанти, 1) Ви готуєте самі. 2) Замовляєте їжу у адміністратора.
Перший варіант: на мангалі біля будиночка або в мікрохвильовій печі. (Не забудьте взяти з собою решітку та шампури).
Другий: врахуйте що замовлення потрібно зробити до 16 годин. Ми їжу не замовляли і готували самі, тому сказати щось про їжу особливо не можу. Адміністратор говорив, що заготівель у них немає і вони готують на замовлення і приносять у будиночок з-під ножа. Меню та ціни на Серпень 2023 у вигляді фото додаю.

 

Поруч є турбаза з кафе, але ми туди теж не ходили, цін, якості та меню не знаємо. Але люди з цієї турбази шукали місце де поїсти смачніше можна.

Оскільки база знаходиться біля Новомосковська, ми ходили в новомосковськ пішки через ліс. Приблизно 3 км. до Varus, через горбатий міст і місцевий парк.

Висновки.
Із позитивного:
1) Персонал привітний, готовий допомогти у будь-якій ситуації.
2) Чисте повітря, ліс, притоки річки, тиша.
3) Не далеко від міста в якому можна докупити те, що Вам потрібно, або те, що Ви забули.
4)Ціни на замовлення їжі.
5) У першому будиночку (Лотос): Тінь вранці з боку входу і тінь увечері там же через дерева. Домашин затишок. Джакузі.
6) У другому будиночку (Акула): особистий басейн, джакузі, сауна (2 години на день). Повністю окрема будівля.
7) Ціни на проживання вважаю виправданими для цих двох номерів.
8) Парковка, що охороняється.
9) Природа.

З негативного:
1) Прибирання урн.
2) У номерах не вистачає раковини на кухні, немає можливості нормально помити посуд.
3) Немає плитки для приготування їжі.
4) Освітлення ввечері недостатнє, в мангальній зоні повністю відсутня.
5) У номері “Акула” зовнішнє освітлення відсутнє повністю.
6) У номері “Акула” – пліснява та мох, особливо на кухонному столі.
7) У номері “Акула” у джакузі з 8 сопол працює лише 5.
8) У номері “Акула” забиті всі душові та вода йде дуже погано.

Можу я порекомендувати Okland – так, але рекомендую вибирати номер старанніше.
Ця база відпочинку найбільше підходить для спокійного, розміреного способу відпочинку.

Переглянути статтю про Чорнобиль можна тут, або про рецепти традиційної української кухні Орловщини

Last modified: 02.09.2023

Author

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.