Зупинилися ми у готелі Hotel Nungwi (Назва не повна, бо його власники руські і я не хочу робити їм рекламу). Невеликий готель складається, якщо я правильно порахував з 12 номерів. Власне ми жили у стандартному 12 номері напроти ресторану готелю. Готель тримає російська родина, Даша та Максим. Дуже привітні, завжди намагалися допомогти з усіма питаннями щодо готелю ? і не тільки, але про все по порядку.

Заселення. Пройшло швидко так, як ми приїхали в готель близько 16-17 години. Зустріли нас власники готелю, принесли нам Welcome drink ? у вигляді маленького кокосу ?. Розповіли десь що знаходиться, показали номер і відпустили відпочивати. Виселення о 11, Ви можете залишити свої речі на ресепшені, користуватися спільним туалетом та душем.

Номер. Номер стандарт, на першому поверсі з невеликою терасою для відпочинку та вечірніх посиденьок. На терасі столик, 1 стілець ?, сушарка для речей. Номер просторий, є де бути схожим і розкласти речі, не дивлячись на величезне ліжко, щось на зразок відкритої шафи зробленої з дерева і мотузок, стіл, стілець, кондиціонер, стельовий вентилятор. У ванній кімнаті раковина, 1 склянка, бойлер, туалет ?, душ зі шторкою, біля душу дозатор я так розумію з гелем для душу, але він уже по-моєму протух, тому мило ми купили в магазині, а шампунь, ми і так завжди брали свій із собою… Вікна вгорі без скляно але з москітною сіткою. Та й власне це добре, тому що добре висихала вода, яка не зливалася повністю в підлоговий злив душу. У номерах делюкс, в порівнянні зі стандартом, ще є холодильник, сейф і чутки чайник з чайною/кавовим набором. Ось маленького холодильника щоб залишити в ньому пару пляшечок води, в стандартному номері дуже не вистачає. Шумоізоляція так собі, але й не картонні стіни як у деяких готелях. Вранці чути заклики на молитву, але не так голосно, як хтось писав у відгуках. Є невеликий шум від дітей, так як поряд знаходиться школа.

Інтернет. Інтернет – є, але його – нема. Прям як із ховрахом якого не видно, але він є. Але власники готелю про це відразу попередили, якщо Вам тільки меседжерами користуватися, то ок. Якщо більше, то краще сімку з 4g купити.

Сніданки. Сніданки в готелі Hotel Nungwi європейські та величезні. Чесно кажучи, я не пам’ятаю готелів в інших країнах, де сніданки не по шведському столу йшли, якими я об’їдався і не міг доїсти повністю, все те, що дали.
На сніданки подавали: Фреш з манго ?, чай або каву (якщо Вас 2 людини або більше, можна вибрати і чай і каву) чай ? подають у заварничці, а каву подавали розчинну в баночці, і заварник з окропом (Кава ☕️- смачний) . Тарілка фруктів ананас ?, кавун ?, манго ? і 4е змінювалося між собою банан ? та маракуйя. Ну і основна страва: Яєчня ? глазуня або омлет з овочами, сосиски або пончики ? або млинці з бананом або шаурма або трикутники з сетного лавашу, тости з маслом або помідори ? або салатик, Загалом все це може змінюватися. Смак, манго ?  перестиглий як на мій смак було завжди протягом усієї відпустки, кавуни ? не завжди солодкі. Маракуя кисла, аж зуби зводить. Банан ? та ананас смачні. Яєчня звичайна, омлет з овочами без смаку. Млинці та пончики смачні, солоденькі, але дуже ситні. Сосиски звичайні, але якщо порівнювати їх із турецькими чи єгипетськими, то це дуже смачні сосиски. Кава хоч і розчинна, але мені сподобалася, за смаком не порівняємо з нашою розчинною кавою, сильно не гірчить, не кисла, приємна. Чай звичайний байховий за смаком.

Ресторан готелю Hotel Nungwi. Ми за час перебування в готелі, брали тарілку кам’яних лобстерів ? 50000 шилінгів та сашимі з тунця ? 70000 шилінгів. Лобстери недочищені чи там якась гірка темна плівка. За смаком мені вони нагадали тайських крабів ?, В іншому ресторанчику на узбережжі та на екскурсії Safari Blue так само подавали кам’яних лобстерів і вони мені там сподобалися більше, але мені вони не зайшли (За загальною смаковою). На екскурсії Prison Island подавали звичайних лобстерів які мені сподобалися набагато більше до смаку. А ось нашими з тунця, які готував безпосередньо господар готелю Максим, дуже сподобалося. Дуже смачний, дуже свіжий, такого свіжого та ніжного тунця, який просто таїть мовою, я за свою практику подорожей спробував уперше. Загалом сашимі з тунця рекомендую однозначно! Подача, лобстерів подавали з гарніром на вибір рис або картопля фрі, салатик і лайм. Сашими подали з рисом ?, васабі та імбиром. Порції для нашої людини розраховані на 2 людей і дуже ситні. Сашими їли доїли, рис навіть не скуштували. Кола 2000 шилінгів, пиво ? 5000 шилінгів. Для гостей готелю на всі страви знижка 10% крім напоїв.

Територія. Територія Оцінка: 4 Територія маленька, але дуже зелена, навіть іноді доводиться обходити насадження, щоб потрапити в номер. На території є спільний душ ? та туалет ?. Також ресторан готелю, головний корпус з ресепшеном, 2 корпуси з номерами. На терасі біля номера немає вентиляторів, а через будову готелю та паркану в коло готелю, практично немає ніякого вітерцю, навіть у вітряну погоду, тому дуже душно. Також трохи не вистачає на терасі другого стільця, довелося виносити стілець з номера.

Обслуговування. У номері прибирали щодня, рушники міняли теж майже щодня (було кілька днів коли забули змінити). Постільне міняли 3 рази за 10 днів. Номер прибирали добре, чисто і виминали весь пісок, який від нас насипався за день. Також прибирали і терасу біля номера.
Господарі готелю повідомили, що якщо нам потрібний ранній/пізній сніданок, повідомити їх заздалегідь і все буде готове. У результаті ми домовилися в один день через Дашу, що нам сніданок подадуть о 7:20-7:30, але в день Х, ми цього не побачили і отримали тільки каву о 7:50, швидко її випили і пішли на екскурсію. Вдруге спробували одразу з місцевим офіціантом/барменом домовитися, щоб він нам о 7:30 приніс просто чай/каву без їжі, в результаті вийшло так само, о 7:50 ми отримали тільки каву. На сніданках все дуже повільно. Щоб отримати свій сніданок повністю, цілком нормально просидіти годину в очікуванні. Офіціант/бармен не справляється за кількістю людей, йому на час сніданку поморника б. Ну або хоча б зробити столик, на якому самі відвідувачі зможуть собі налити чай/каву, не чекаючи цього по півгодини. Стіл розрахований на 4 особи, але для чаю/кави подають склянку в якій 1 ложка та 4-5 пакетиків цукру. Прилади не завжди чисті, особливо це стосується тих самих ложок для чаю/кави. В останні дні у нас поламалася лійка (почала протикати) всі дуже швидко відреагували і була встановлена абсолютно нова лійка.
Ще один невеликий одвірок офіціанта/бармена, здачу приносить через раз. Першого дня Ми взяли пиво і колу (7000 шилінгів), здачі з 10000 шилінгів не принесли, у другий день все приносив, у третій день з 10000 шилінгів за пиво не приніс. Загалом приносить здачу за настроєм.

Розташування. Розташований готель на другій лінії, до найближчого пляжу 200-300 метрів ?. Поруч як я й писав школу. Трохи далі починаються магазинчики, є 3 “супер” маркету, на кшталт наших невеликих магазинчиків, стоянка з таксі, 3 магазинчики з алкоголем. Ну і всюди ресторанчики і кафе про які я напишу в іншій статті. Крапка на мапі.

Інші радості готелю Hotel Nungwi. Ночами на територію готелю приходить масай, що охороняє територію. На ресепшені стоїть сулія з очищеною водою, яку можна набирати в свою тару або попити прямо там із одноразових стаканчиків. Якщо Ви купите фрукти на ринку, їх можна віддати в готелі офіціанту і вони їх красиво наріжуть.

Last modified: 22.11.2023

Author

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.