Готель GRAND PARK KEMER, знаходиться в прекрасному селищі Бельдібі, недалеко від Кемера і власне знаходиться в іншій частині селища від готелю Club Hotel Belpinar з якого ми розпочали свої подорожі.

Готель стриманий, в міру гарний, в міру спокійний, в міру не помітний.

Заселення в готель GRAND PARK KEMER пройшло швидко, сейф виявився платним 2$ за добу. Співробітник на ресепшені повідомив що людина, яка нас проводить у номер, нам розповість як користуватися сейфом. Після приходу в номер, нам співробітник показав номер, ванну кімнату (в якій було не прибрано), шафа та сейф, яка була закрита. Ми запитували як його відкрити та користуватися, на що він повідомив що він є платний. Ми показали чек оплати сейфа, на що він сказав “ок” і просто пішов. Ну зашибісь подумав я. Після вечері ми підійшли повторно на ресепшен, щоб отримати відповідь як користуватися сейфом і як його відкрити, так само попросили що покоївка все ж прибрала номер, так як він не прибраний. Повернулись у номер і чекали. Через деякий час прийшла людина, яка 20 хвилин колупала сейф, потім прийшла ще одна людина, яка все ж таки змогла її відкрити і показати як ним користуватися.

Трохи згодом прийшла покоївка і ми плавно перейшли до теми прибирання номера. Покоївка принесла рушник і здивувалася на наше німе запитання, навіщо нам рушники якщо номер брудний, а рушниками ми ще не користувалися і нам вони на даний момент не потрібні. Покоївка пішла і за 10 хвилин повернулася прибрати номер. Недовго щось робила у ванній кімнаті, а потім пішла. У ванній кімнаті так і залишилося чуже волосся, калюжа на підлозі та на дзеркалах краплі. Протягом усього відпочинку номер не підмітали, волосся, пісок, фантики та інше сміття, як наше так і від минулих відвідувачів так і залишилося. Білизна міняли швидше за все 1, ну може бути 2 рази на 7 днів. Рушники не змінювали зовсім, навіть ножний рушник, який лежав на підлозі, не те що не міняли, його навіть не піднімали. Пляжні рушники видають із 9 ранку до 11 дня, увечері збирають. І ще маленький момент, рушники як у номері так і пляжні, настільки смерділи якоюсь хімією, що аж моторошно ставало, що вони з ним роблять, що рушник не втрачає своєї смердючості за 8 днів без його зміни. Міні-бар не пам’ятаю, він якщо й був, то був порожній.

Номер опинився на першому поверсі другої не головної будівлі. Номер дивився у бік моря ?, але через водні гірки, моря майже не було видно. Номер був двокімнатний, але одні двері зачинили на ключ і зробили з другої кімнати окремий номер у який так само заселили людей. Це було дуже не зручно, так як через ці двері, все було чутно до звуків чищення зубів. Звукоізоляції – немає. З боку лісу ? і гір ? у серпні дуже сильно шуміли цвіркуни ?. У номері двоспальне ліжко ?, кондиціонер, шафа з сейфом, у ванній кімнаті, душ, туалет, мильні речі які пахли так само як і рушник ?. Так само були капці, але ми ними не користувалися. Ще через те, що номер розділили на 2 номери, валізу просто не було куди покласти щоб дістати речі. Кондиціонер холодив погано і в останній день нашого відпочинку і зовсім потік. Wifi – посередній, ловить не на всій території, швидкість дуже маленька. Так як номер був на першому поверсі, у нас із сусіднім “номером” який був зроблений з другої кімнати, була спільна тераса з 2 стільцями, що ці стільці працювали у нас як вішалка для сушіння, так як більше ніде.

Персонал-50/50. Мені дуже сподобався бармен, завжди робив смачні коктейлі, якщо з’являлася черга на барі, прискорювався так, що за пів хвилини черги вже не було, при цьому якість напоїв не страждала. На барі був досить великий вибір коктейлів, ми навіть не всі спробували за свою відпустку. На ресепшені ми спробували замовити ланч-бокс, перед екскурсією, вона довго нам пояснювала що нам потрібно пройти до стійки обслуговування, хоча за пару днів до цього оформляли нам саме на ресепшені. На стійці обслуговування людина здивувалася і відправила нас назад на ресепшен. Там ми підійшли до хлопця, який за хвилину все оформив. Покоївки, як відсутність нормального прибирання номера – оцінка 1. Про анімацію опишу трохи далі.

Їжа. Як і у всіх готелях Туреччини, в яких я був, їжа на шведському столі так-собі. Готель GRAND PARK KEMER не став винятком цього правила. Досить різноманітно, рибу готують не дуже смачно. З 6 видів риби, яка була за нашу відпустку, сподобалася копчена скумбрія і в турецьку ніч лящ на грилі, який до статті залишили наступного дня і запропонували повторно, ми не наважилися взяти його повторно. Ще сподобався салат із рибної консерви, щось на зразок тунця в олії. М’ясо ? завжди було дуже пересушене, винятком був одного разу стейк ? з баранини. Був досить великий вибір салатів ?, але вони всі не підписані і здебільшого не смачні, особливо майонезні, той же салат ? олів’є був просто жахливий ?. Сподобалася картопля ?, але вона майже скрізь смачна. Так само були смачні фрукти, диня, хлібобулочні вироби були ідеальні, десерти смачні, але дуже солодкі, аж зуби зводить. Ну і звичайно були смачні нарізки різних сирів. На сніданки зазвичай як і в інших готелях були овочі, фрукти, звичайна смачна яєчня глазуна, нарізки сирів ковбас (не смачні) і солодощі.

Територія не дуже велика, але досить красива. 1 Великий басейн, 1 жабник, 1 басейн з 2-ма гірками. Пляж ? з дрібною галькою, амфітеатр у якому проходить вечірня анімація, кілька барів, кілька ресторанчиків аля-карт та головний ресторан.

Территория отеля

Розташування, розташований готель GRAND PARK KEMER, біля траси, найостаннішим у селищі Бельдібі. Не дуже далеко є маркет, біля нього банкомат і місцеве тур агенство, в якому ми брали екскурсії, про які я розповім в окремій статті.

Анімація, розваги. Анімація вдень – 2, дівчинки проводять дитячу зарядку, потім голова анімації проводить водне поло, зарядку в басейні для дорослих, дартс, волебол і, можливо, я ще щось упустив. Вечірня анімація я так розумію за наймом, бо групи аніматорів щодня змінювалися. Тут є свої плюси та мінуси. Іноді приїжджають дуже класні, запальні аніматори, які просто вражають своїм професіоналізмом. Іноді приїжджають ті які не дуже професійні, але дуже стараються і по них видно що вони люблять те, що роблять і виходить дуже класно. Але іноді приїжджають ті, хто дуже розчаровує. Наприклад в хороший день, який буває 2 рази на місяць у готелі, “Турецька ніч”, вечірня анімація дуже розчарувала, анімація похмура, танцювати не вміють, було дуже нудно на виступі, я так хотів потрапити в готель на цей захід, але такої смутку, я не очікував… Але як я й казав, що є просто красені, була група аніматорів, яка виступала з програмою “Сальса”, запальні хлопці, просто молодці, ще дуже сподобалася група аніматорів гімнастів, весь готель аплодував і на їхню виставу зібралося найбільше людей, я із задоволенням дивився на їхню виставу.

 

Якщо ви порівнюєте цей готель GRAND PARK KEMER з CLUB HOTEL BELPINAR в якому ми були вперше і готелем Side Prenses Resort в якому ми були в останній раз, то цей готель займе останнє місце.

Last modified: 22.11.2023

Author

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.