У цій статті я розповім про екскурсії Албанією. Екскурсії в Албанії барвисті та мальовничі, але взуті трохи пізніше, а зараз трохи приймаючої стороні Aler Travel. (Відразу перепрошую за багато тексту, але вже просто бомбануло)

Прилетівши до Албанії, пройшли контролі, забрали валізи, швидко знайшли гіда та незабаром вже були в автобусі. Все в принципі стандартно, я не вперше за кордоном з цього не морочився. Але!
1) Автобусний гід, як завжди, залякував туристів, що “страховка туриста не діє, якщо екскурсію Ви візьмете не у нашої компанії”. Ну чесно, Вам не набридло дурити людей? Це ж повна нісенітниця, тим більше сторона, що приймає, не знає, у якої компанії, страховка туриста оформлена і що вона покриває. Так само у страховці про це не слова, навіть більше того, у страховці написано “Діє на час перебування в такій країні, по всій території країни”. Загалом, як завжди… Приклад як вивести на чисту воду таких обманщиків простий. Потрібно поставити 2 питання. 1. Якщо я на пляжі спіткнуся і поламаю ногу, страховка діє? Вам дадуть відповідь – так. 2. Якщо я спіткнуся на чужій екскурсії і поламаю ногу, але Вам не скажу, що це було на якійсь екскурсії, а скажу, що я був на пляжі?
2) Тут трохи не про компанію, а про сам гід Аліни. Принаймні вона так представилася та написала свій номер +355682618779. Вона всю дорогу говорила, про те, що з будь-яких питань щодо екскурсій або оренди машин звертатися до неї за цим номером, але коли у нас з’явилася необхідність орендувати машину, вона нам написала про те, що ми йшли б на ресепшені або waikiki і там шукали собі машину . А який тоді сенс від неї як гіда, навіщо я витрачав час, щоб з нею зв’язатися і дочекатися відповіді від неї? На ресепшн я і без її вказівок дійти міг. Так би й сказала тоді, що орендою вона не займається шукати контори самі, хоча дивно тому що на офіційному Вашому сайті така послуга є.
3) І третім пунктом величезний плюс, ми таки зайшли на сайт Aler Travel і зв’язалися минаючи Аліну, і дякую Вам що хоча б дали телефон людини, яка займається орендою машин, а не сказали йти на ресепшн або ще кудись де ми вже були.
4) Почитав відгуки на сторінці фейсбуку Aler Travel, і зрозумів, що добре, що ми не брали у Вас екскурсії.
5) Ціни у Aler Travel – перебільшені. Ми відпочивали у Влері. В інших країнах оглядова екскурсія по місту, де ви проживаєте, або повністю безкоштовна, або за символічну плату до 10-15 доларів. Проте Aler Travel пішов далі і за 3-годинну оглядову екскурсію, на якій вони обіцяли показати 1 обзорну площадку, показати якийсь музей у місті і пройтися магазинчиками, заявивши вартість у 30 або 35 євро з людини. Інші екскурсії, звісно, дорожчі, тому я не звертав увагу на їхні ціни, але програма завжди була приблизно однаковою: о 9 ранку вас забирають, і до 17 години вечора вас повертають до готелю. З цінами від 40 євро і вище. Здивував один опис екскурсії, коли вони сказали, що це найдовша екскурсія: о 9 вас забирають, 4 години ви їдете кудись, там програма та обід, потім назад 4 години і о 17-18 ви будете в готелі. А тепер розрахуємо: о 9 годині ранку вас забирають + 8 годин на проїзд туди і назад, і вже виходить 17 годин. Ви нікуди не встигли і нічого, крім проїзду, не побачили. Але припустимо, вас повертають о 18 годині, і при виїзді помиляться і вас заберуть, наприклад, о 7 ранку. У вас на все, включаючи вже оплачений обід, залишається 3 години. За 3 години самої екскурсії оплатити найдорожчу екскурсію, якщо я правильно пам’ятаю, 65 євро або 75 доларів з людини… На приклад, на Шрі-Ланці за дводенну екскурсію з ночівлею в готелі 4*, сніданком, обідом і вечерею, з оплаченими всіма вхідними квитками, включаючи катання на найживописнішій залізниці світу, з величезною програмою, нам обійшлася в 120 доларів на одну особу, і це при готельному гіді, і можна було знайти дешевше.

Aler Travel

Aler Travel

Ну а теперь перейдем к вкусненькому, а точнее к нашей теме экскурсии Албании.

Мы хотели попасть в несколько мест, красивейший город Гирокастра, источник Syri i Kaltër (что в переводе означает «синий глаз») и Llogara national park. Экскурсии Албании брать у отельного гида мы не захотели, слишком дорого, много плохих отзывов и в принципе они не чем с постоянным подгоняющим режимом. По этому экскурсии Албании мы организовали самостоятельно. Мы арендовали машину (volkswagen touran 2.0) на 2 дня (90 евро + мойка 5 евро + дизель около 50 долларов + парковка 6 долларов). В первый день мы поехали в город Гирокастра. Дорога спокойная, хорошая, без проблемная. Собственно везде где мы были дороги хорошие, единственное на самой территории источника синий глаз – грунтовка. Гирокастра, необычайно красивый город, мы посетили Castle of GjirokastraЗнаменитый замок XII века, где расположились военный музей, часовая башня и церковь. Зашли в The cold war tunnel это достаточно разветвленная военная сеть тоннелей активно используется в годы холодной балканской войны. В целом находятся в довольно неплохом состоянии. В жаркий день порадует Вас своей постоянной, круглогодичной, прохладной температурой. Чувствуется дух истории. (Входной билет с гидом 200 лек на человека). Прогулялись по старому городу и заодно в одном из многочисленных магазинчиков закупили сувениры домой. Пообедали в Restaurant “The Park”, недалеко от туннелей и поехали к источнику “Синий глаз”.

По дороге в Syri I Kaltërначинается серпантин, очень красиво но из-за узкой дороге немного страшно ехать за рулем, особенно на поворотах. Проезд на территорию стоил на 200 лек, но если я правильно понял, то нас немного обманули и он должен был стоить толи 50 лек, толи 100 лек. Но это не особо важно. Мы спустились почти в самый низ и запаковались. Там чуть ниже уже располагался ресторанчик и это чудо природы. Немного информации о месте. Источник расположен у подножья горы Музина. Он питает реку Бистрица и обеспечивает работу местной гидроэлектростанции. Всего известно восемнадцать выходов воды. Водоём имеет необычную окраску — в центре источника вода насыщенного тёмно-синего цвета, а по краям ярко-голубого. Благодаря оттенку воды и круглой форме, природная достопримечательность и получила свое название. что температура воды в источнике круглый год остаётся неизменной — около +13 °C. После посещения мы двинули в сторону своего отеля во Влере, в самом городе Влере мы встряли в пробку и там где нам навигатор говорил что осталось 4 минуты до отеля, мы эти 4 минуты проехали примерно за час.

На второй день мы отправились в Llogara national parkПрогулялись по лесу, зашли в парк, купили корм для оленей (сушеная кукуруза) стоит 50 лек за пакетик, мы купили 5 пакетиков (они маленькие). Покормили оленей, по фотографировались, полетали на квадрокоптере и поехали на пляж не доезжая Влеры.

Небольшое отступление, мы еще хотели заехать на Ллогарский перевал, но гид в автобусе нам рассказывал ужастики, что очень плохая дорога там, очень много аварий, и вообще лучше не ехать туда, если хотите там побывать, берите у нас экскурсию, наши профессиональные водители смогут Вас туда доставить. Так вот, мы туда из-за этого не поехали, а уже дома выяснилось что это полная чушь, все там нормально с дорогой и дорога в “Синий глаз”, исходя из фото в интернете намного страшнее для меня. Спасибо еще раз гиду Aler Travel что мы не поехали посмотреть эту красоту из-за вас ?.   В общем поехали мы на пляж, не доезжая до Влеры, остановились возле ресторанчика “Tropical”, пообедали, взяли 2 лежака за 1000 лек. и пошли купаться, пляж каминистый, вход не удобный, стоят сетки с буйками не сильно далеко, в общем поплавать особо не дают, нам не понравилось и мы поехали к себе, у нас пляж лучше и мы зря заплатили 10 долларов за лежаки, до которых я даже не дотронулся.

Вот такие экскурсии в Албании были у нас.

Last modified: 25.12.2023

Author

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.